ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ [22-09-2017]
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ [06-09-2017]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ Τ.Σ.Π. [28.06.2017]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΤΣΠ [19.10.2016]
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ [17.10.2016]
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ [3.10.2016]
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ [28-09-2016]
Πρόσκληση ημερίδας με θέμα "ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΑΣ" [31-10-2014 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ]
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Χαιρετισμός - Μήνυμα νέου Προέδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου [03-07-2014]
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου [02-07-2014]
Πρακτικά 1ης Συνάντησης Ενημέρωσης/Γνωριμίας με τους νέους μετόχους [15/04/2014]
Βράβευση του Porto Carras Grand Resort με το E.U Ecolabel
"ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2012", στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Πολυγύρου στις Καλύβες [1 Ιουλίου - 10 Σεπτεμβρίου 2012]...
FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλυβών, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, από τις 10:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ.
1ο ΕΤΗΣΙΟ FORUM ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Cluster) [20 Νοεμβρίου 2011]
Δελτίο Τύπου [22-07-2011]
Πανελλήνιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ανθρώπων έργα» [10 Αυγούστου - 10 Δεκεμβρίου 2011]


1ο ΕΤΗΣΙΟ FORUM ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Cluster) [20 Νοεμβρίου 2011]

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Καλυβών, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, το 1ο ΕΤΗΣΙΟ FORUM του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Cluster).


Στην Ημερίδα (20/11/2011) με θέμα «Γυναίκα και Μικρομεσαία Επιχείρηση» παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Δριβελέγκας ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δικτύωσης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μήτσιου, Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Γκιλής και η υποψήφια Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπαλάση. Τις εργασίες της ημερίδας διηύθυνε ο τ. Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Βασίλειος Βασιλάκης.


Ο κ. Μήτσιου στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΝΕΤΧΑ), υποστηρίζοντας έναν από τους βασικούς στρατηγικούς της στόχους, που είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού Χαλκιδικής, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, γνωστού και ως CLUSTER και συνεχίζει να υποστηρίζει την λειτουργία του ως σήμερα.
Σήμερα η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής υλοποιεί το Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER, στα πλαίσια υλοποίησης του οποίου, έχουν εγκριθεί και ξεκινήσει την υλοποίηση τους 33 Δημόσια έργα και ιδιωτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.574.292 ευρώ.
Ανάμεσα στα παραπάνω έργα εγκρίθηκε για το CLUSTER το έργο: «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 55.486,90 ευρώ, με 50 % ιδιωτική συμμετοχή του δικτύου.
Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να υλοποιηθούν ποικίλες δράσεις δημοσιοποίησης των μελών του δικτύου, όπως συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση διαγωνισμών, ημερίδες, FORUM κ.λ.π.. Μια από τις δράσεις του εγκεκριμένου προγράμματος, είναι και η ημερίδα που διοργανώνει το cluster σήμερα, που ευχόμαστε να υλοποιήσει τους στόχους της και να ενισχύσει την ψυχολογία των μελών του δικτύου αλλά και όλων των μικρομεσαίων γυναικείων και μη επιχειρήσεων του Νομού, που τόσο το έχουν ανάγκη τις δύσκολες οικονομικά μέρες που διανύουμε.»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, στην εισήγησή του με τίτλο «Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής, Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον. Η δικτύωση των μικρών επιχειρήσεων ως αναγκαία προϋπόθεση για την βιωσιμότητα τους.» ανέφερε:
«Η δικτύωση των επιχειρήσεων παρέχει κατά την γνώμη μας ένα ασφαλές περιβάλλον σ' αυτές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών τους.
Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, η δικτύωση πιστεύουμε ότι, προσφέρει ένα επιπλέον σημαντικό όπλο στις επιχειρήσεις για την ευκολότερη αντιμετώπισή της.»


Ακολούθησαν οι εισηγήσεις:

  • «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.» με εισηγήτρια την κ. Τριακοσάρη – Σουλτάνη Δέσποινα, Πρόεδρο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.
  • «Γυναίκα: μοχλός στη παραγωγική διαδικασία.» με εισηγήτρια την κ. Παπαμέτη Όλγα, Πρόεδρο ΔΙΓΕΧΑ.

                                                   

Τέλος ο κ. Αναστάσιος Λειβαδιώτης, στέλεχος της ΑΝΕΤΧΑ, Εθνικός Συντονιστής του διακρατικού σχεδίου στα πλαίσια του προγράμματος LEADER+, παρουσίασε την εισήγηση με τίτλο «Τοπικό και Ευρωπαϊκό Σήμα Τοπικής Ποιότητας». Αναφέρθηκε στη διαδικασία χορήγησης ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, τις χρήσεις του Σήματος, τα οφέλη για τις περιοχές - μέλη κλπ.

                                        


Ακολούθησε απονομή των πιστοποιητικών των Τοπικών Σημάτων Ποιότητας, για τη διετία 2012 - 2013, σε δώδεκα (12) επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.
 

 

Designed & Developed by A.S.T.